06-10142992 ma t/m do info@batverzekeringen.nl

Vragen over de rechtsbijstand van BAT

Zie hieronder enkele vragen over de rechtsbijstandverzekering die wordt aangeboden door de BAT. Klik op de vraag om het antwoord te kunnen lezen. Wanneer ja na het lezen hiervan nog meer vragen hebt, kun je deze direct sturen via het onderstaande contactformulier.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering nou eigenlijk?

In sommige situaties kun je advies of juridische hulp goed gebruiken. Een klacht van een ontevreden patiënt, een leverancier die zijn afspraken niet nakomt of een geschil met een zorgverzekeraar. Met onze rechtsbijstandverzekering DAS voor de Zorg – beroep en praktijk ben je verzekerd voor juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten.

 

Wat is een particuliere rechtsbijstand dan?

Deze verzekering biedt dekking voor juridisch advies bij particuliere geschillen. Als je zowel een zakelijke als een particuliere rechtsbijstand wilt afnemen; geef dit dan aan in het onderstaande contactformulier.

Is er een verschil tussen deze zakelijke rechtsbijstand polis en een die ik zelf afsluit bij de DAS?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zorgverleners, zoals deze door DAS wordt aangeboden, kent dezelfde dekking als de dekking die via ons kan worden afgesloten. Er is dus geen verschil.

Wat is het verschil tussen een rechtsbijstand en een BBA?

De Beroep- en BedrijfsAansprakelijkheidsverzekering die je als therapeut of opleider standaard afneemt via de BAT biedt dekking voor zaak- letsel- en vermogensschade die je aan derden in jouw praktijk of klassen toebrengt. Naast de dekking voor aansprakelijkheid biedt deze verzekering ook dekking voor verweer in geval van een aansprakelijkstelling. De BBA dekt ook grotendeels de kosten en de claims die voortkomen uit geschillen die worden behandeld naar aanleiding van de Wkkgz.
Deze rechtsbijstandverzekering biedt dekking voor juridische bijstand of advies in geval van de meest voorkomende zakelijke geschillen. Je krijgt de mogelijkheid juridisch advies af te nemen, dit is ook voor een Wkkgz klacht ook handig omdat de jurist dan aan jou kant staat in plaats van neutraal is.

Kan iedereen deze rechtsbijstand afsluiten?

Dit is een collectieve afspraak die wij als CAT zijnde gemaakt hebben met DAS voor onze deelnemers. Het is dus niet mogelijk om deze verzekering af te sluiten als je niet bij CAT bent aangesloten. Ben je geen lid en wil je wel graag gebruik maken van onze voordelen, neem dan een kijkje op onze website: www.catcollectief.nl.

Wat valt er onder de dekking van deze rechtsbijstand verzekering.

Op de site van BAT is een document in te zien met de meest voorkomende dekkingen. Een paar voorbeelden:

 • verhaal van letsel- en materiële schade;
 • hulp in straf-, tucht- en klachtzaken;
 • uw werkzaamheden als opleider of waarnemer;
 • uw tijdelijke activiteiten als vrijwilliger bij een hulporganisatie;
 • overeenkomsten met leveranciers;
 • de dienstverlening aan patiënten of cliënten;
 • verwerking van persoonsgegevens van uw patiënten of cliënten;
 • contracten met zorgverzekeraars;
 • werknemers en sociale wetgeving;
 • koop, huur en onderhoud van bedrijfs- of praktijkruimte;
 • de overheid, bijvoorbeeld over bouwvergunningen of bestemmingsplannen.
Waarom is deze rechtsbijstand zoveel goedkoper dan een rechtsbijstand die ik zelfstandig afsluit bij de DAS?

We hebben met DAS hele goede afspraken kunnen maken, omdat wij jullie als therapeut vertegenwoordigen. Inmiddels zijn we niet zomaar een collectief, maar zijn we met een hele grote groep. Wij denken dat er door heel veel therapeuten gebruik gemaakt zal worden, wat maakt dat de verzekeraar tegen een hele hoge korting een volwaardige verzekering kan bieden.

Is het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering verplicht of niet?

Nee, momenteel wordt het door de beroepsorganisaties waar de BAT mee samenwerkt niet verplicht gesteld om een rechtsbijstand af te nemen.

Is dit per kalenderjaar? Wordt het verlengd automatische en hoe kan ik het weer opzeggen als ik dit wil?

Deze rechtsbijstand verzekering is per kalenderjaar en kan zoals beschreven in de algemene voorwaarden van DAS worden opgezegd. Zonder tegenbericht wordt deze automatisch verlengd.

Moet ik nog aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Je dient een therapeut te zijn die is erkend door een door de geschilleninstantie GAT erkende beroepsorganisatie. Indien je mensen in loondienst hebt, dien je even het contactformulier hieronder te gebruiken voor een aangepaste offerte.

Ik heb personeel in dienst; kan ik deze rechtsbijstand nog afnemen?

Ja dat kan, de premie hiervoor is anders en wordt individueel bepaald. De prijs is afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf onder andere. Neem ajb contact op met onderstaand formulier. Stagiaires en ingehuurde ZZP-ers worden niet gezien als personeel.

Ik ben bij GRO erkende opleider, kan ik deze rechtsbijstand ook voor mijn bedrijf afnemen?

Nee, deze rechtsbijstand is voor zorgverleners. Mocht je interesse hebben in een rechtsbijstandverzekering als opleidingsinstituut, neem dan ajb contact op via onderstaand contactformulier.

Biedt deze verzekering ook bijstand voor incasso problemen?

Met DAS voor de Zorg – beroep en praktijk ben je ook verzekerd voor hulp bij het betaald krijgen van onbetaalde facturen. Je kunt beroep doen op incassobijstand als het bedrag van de factuur meer is dan 400 euro.

In verschillende stappen verzoekt het incassobureau de patiënt of cliënt om de factuur te betalen. Hun aanpak is gericht op het beschermen van de relatie tussen de zorgverlener en de patiënt of cliënt.

Als de patiënt of cliënt niet betaalt, is gerechtelijke incasso mogelijk. Vooraf onderzoekt het incassobureau of dit kans van slagen heeft.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel dan de vraag direct via onderstaand rechtsbijstand vragenformulier.

Vul in het formulier duidelijk in wat de vraag is. Schets ook de situatie; als je een offerte wilt aanvragen; geef dan ook gelijk een aantal details aan zoals KVK nummer het aantal werknemers en de werkzaamheden en schrijf dat je een offerte wilt aanvragen.

Rechtsbijstand vragenformulier

2 + 7 =